קטגוריות
בשר חגים

השיטה שלי להכין ממולאים בצורת סיגר דקיק הכי טעים שיש

 

אריאלה גולדמן

כרוב ממולא בצורת סיגרים הכי טעים שיש

מאת- אריאלה גולדמן

השיטה שלי להכין ממולאים בצורת סיגר דקיק ,היא לחצות כל עלה בינוני לשניים ואם הוא גדול יותר אפילו לרבעים .

בנוסף, אני לא מקפלת את העלה משני צדדיו וכך הגילגול גמיש יותר .(לא לדאוג מלית לא בורחת החוצה)

מניחה שורה נדיבה מהמלית על תחתית העלה, מגלגלת לסיגר ומניחה בסיר בצמידות זה לזה בצורה מעגלית .

המרכיבים

1 כרוב גדול

כף מלח

למלית : (המלית ללא טיגון)

400 גרם בשר טחון צלעות טרי עם השומן שלו (נתח עסיסי)

500 גרם אורז עגול מושרה במים כ 20 דקות ומסונן (אורז עגול מעולה לכל סוגי הממולאים)

4 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות

2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים עד הזהבה

6 שיני שום קצוצות

חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק דק/ או פטרוזיליה

2 כפות רוטב רימונים (אל תוותרו עליו בכל סוגי הממולאים)

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

חצי כוס שמן זית / או רגיל

מיץ טרי סחוט מלימון גדול אל תוך המלית

לסיר:

בקבוק מיץ עגבניות איכותי/או 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור

כף גדושה פפריקה

מים עד לגובה הממולאים + 3 ס”מ מעליהם (לא להציף את הסיר בנוזלים)

חצי כוס שמן זית/או רגיל

רבע כוס רוטב רימונים

מיץ סחוט מ 2 לימונים גדולים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

לשים יחד בקערה את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד ל-10 דקות.

מוציאים בסכין חדה את גזע הכרוב .

ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הכרוב השלם ומבשלים אותו כ 15 דקות.

מסננים ומקררים.

לאחר מכן מפרידים את עלי הכרוב בזהירות.

שיטה נוספת היא להסיר את גזע הכרוב ולהקפיא למשך יומיים . להפשיר בטמפ החדר לילה לפני ההכנה

מסירים בעזרת סכין חדה מכל עלה את העורק המרכזי שלו

מניחים חצי עלה על קרש חיתוך, כך שצדו החלק יותר למטה וצדו המחוספס למעלה.

מניחים שורה נדיבה מהמילוי על תחתית העלה.

מגלגלים את העלה הממולא ומהדקים.

מניחים בתחתית הסיר כך ששולי הקיפול כלפי תחתית הסיר. ממשיכים למלא את העלים באותה צורה ומסדרים אותם במעגלים ובשכבות.

יוצקים את מיץ העגבניות, שמן הזית ומיץ הלימון לסיר עד שהם מכסים את עלי הכרוב ועוד כ-3 ס”מ מעל השכבה העליונה.

מוסיפים את המלח והפלפל והפפריקה.

מניחים על הממולאים צלחת הפוכה כדי שהממולאים לא יצופו, ומביאים לרתיחה עדינה.

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח שעה נוספת או מעבירים לתנור שחומם מראש ל־100 מעלות עד לזמן ההגשה.

בהצלחה!!!

2 תגובות על “השיטה שלי להכין ממולאים בצורת סיגר דקיק הכי טעים שיש”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version