קטגוריות
בשר חגים

מתכון של סבתא – קציצות בקר ברוטב מרוקאי

Sivan Ondimagen
כדורי בשר ברוטב מרוקאי  
מאת – Sivan Ondimagen
המרכיבים –
לרוטב העגבניות:
בצל גדול קצוץ דק
2 גמבות פלפל אדום רצועות
5 שיני שום קצוצות
2 עגבניות קוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופים ומסוננים היטב.
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2 וחצי כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן קנולה
 כף שטוחה של מלח
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה ( לאוהבי חריף)
לתערובת הקציצות:
1 ק”ג בשר בקר טחון טרי עם 15%-20% שומן
2 בצלים בינוניים מגוררים גס
1 תפוח אדמה גדול מגורר דק
1 ביצה L
3 שיני שום כתושות
4 כפות פירורי לחם
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה – 
הכנת הקציצות.
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות (חשוב ללוש היטב בנחישות ובקצרה).
יוצרים קציצות עגולות (בשביל לקבל כדורים יפים, ממליצה לשים קערה עם מים על משטח העבודה ולהרטיב את הידיים מדי פעם במהלך הגלגול),
ומכניסים למקרר למנוחה של שעה לספיגת טעמים וגם כדי לעזור לכדורי הבשר להתייצב ולא להתפרק בתוך הרוטב.
הכנת הרוטב:
בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז’) לטגן את הבצל עד להזהבה קלה, לפזר את הגמבה, שיני השום, העגבניות,  הפלפל החריף, גרגירי החומוס והכוסברה הקצוצה.
בקערה קטנה לערבב את המים הרותחים, השמן עם התבלינים להוסיף מעל, להביא לרתיחה, להוריד ללהבה בינונית-נמוכה (רתיחה עדינה) לכסות במכסה ולבשל 15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
לאחר 15 דקות, מוסיפים את כדורי הבשר זו אחר זו לרוטב המבעבע, (לא מכניסים כדורי בשר לסיר ברתיחה פראית, אלא בבעבוע עדין), מטלטלים את הסיר בעדינות ימינה שמאלה או בתנועות מעגליות כדי שכדורי הבשר יתכסו ברוטב באופן שווה, מביאים לרתיחה ומיד מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים במכסה הסיר ומבשלים חצי שעה ,
אפילו שעה ברוטב יעשו להן טוב.
מגישים לצד חלה טרייה, אורז, קוסקוס, פירה מה שאוהבים וזוללים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version