חמוצים יפנים
מאת – Oscar Friedman
המרכיבים –
שימו איזה ירקות קשים שאתם רוצים, העיקר שיהיו שם גם מלפפונים חתוכים ,הם אלה שעושים את ההבדל!!
אני שמתי:
רבע כרוב
חצי כרובית
קולורבי
גזר
גמבה אדומה
וכמובן 2 מלפפונים
המשרה לצנצנת של 1.5 ליטר :
5 כוסות מים רגילים
1 כוס של חומץ טבעי
חצי לימון
5 כפות סוכר
2 כפות מלח
ס”מ של ג’ינג’ר קצוץ (אפשר להחליף בשום)
חצי לימון גדול סחוט
אפשר להוסיף קצת צ’ילי (לא חובה)
כפית שמן שומשום ממש לפני המזיגה (לא חובה)
אופן ההכנה –
חותכים את הירקות איך שאוהבים גס , דק , מקלות , מטבעות הכל הולך .
מרתיחים את המשרה פרט לשמן .
דוחסים את הירקות בעדינות לתוך הצנצנת וממלאים כמעט עד לסוף.
שופכים על הירקות מהמשרה וממלאים את כל הצנצנת עד למעלה.
נותנים לזה לנוח כשעה שעתיים .
עד שמגיע לטמפרטורת החדר וכעקרון זה מוכן .
מומלץ בכל זאת לשים במקרר עד לאירוח , זה פשוט יותר טעים.
שמים בצלחת ללא הנוזלים .
ניתן לפזר קצת שומשום ו /או קצח , וכן אפשר קצת צילי מתוק או חריף .
בתאבון!
7 תגובות על “חמוצים מהירים בסגנון יפני שיטה מהירה תוך 3 שעות מוכן וטעים”
האם שופכים את המשרה כשרותח או מקררים. פרט חשוב
חם
לא ברור, האם להרתיח את הירקות עם המשרה כלומר המים, הלימון והחומץ?
לשפוך לירקות נוזל חם
מכינים את התחמיץ מרתיחים מוסיפים את הירקות רתיחה ומכבים.זה הסוד.
לא הבנתי…אחרי שהתחמיץ רתח בסיר,להוסיף לסיר את הירקות ו “לבשל” יחד?? כמה זמן בישול?
לשפוך על הירקות לא לבשל