קטגוריות
Uncategorized בשר חגים קציצות

סיר קציצות של פעם בחיים – אמא’לה איזה טעמים בסיר אחד

 

Pirhia Avitan
קציצות מרוקאיות עם זיתים
מאת – Pirhia Avitan
המרכיבים – 
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
גבעול כרפס קצוץ דק דק
עלי סלרי קצוצים
2 כפות שמן
3 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח ופלפל שחור לפי טעם
כפית בהרט או ראס אל חנות
לרוטב:
פחית שימורי זיתים ללא גלעין
חצי כוס חד פעמית של שמן
כף פפריקה מרוקאית בשמן
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
גמבה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 עגבנית
פלפל חריף
חצי כפית מלח
אופן ההכנה – 
בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצה
ולהכניס למקרר למנוחה של שעה לפחות.
להכין צלחת אחת עם חצי כוס קמח מנופה, וצלחת שנייה עם ביצה טרופה ומעט מלח, כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים ,ולטרוף את הכל ביחד.
לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד ,לטבול בקמח ואז בביצה ולטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג.
לרוטב,
מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים את הזיתים במי ברז ושמים בסיר, שופכים מים רותחים מעל הזיתים ומבשלים 10 דקות.
לאחר 10 דקות, שופכים את המים מהסיר וממלאים שוב מים חמים בסיר הזיתים ומבשלים 10 דקות נוספות על מנת להוריד את המרירות של הזיתים.
מתחילים בהכנת הרוטב, שמים את השמן, קוצצים את הפלפל חריף והגמבה ושמים בסיר.
מוסיפים לגמבה והפלפל החריף כף רסק עגבניות וממשיכים בטיגון.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים מערבבים וממשיכים לטגן.
מגרדים את העגבניות, וסוחטים מהעגבניות המגורדות את הנוזלים ומוסיפים גם לסיר.
מוסיפים לסיר את שיני השום הקצוצות ואת המים הרותחים מערבבים ומביאים לרתיחה .
שמים את הקציצות ומבשלים למשך שעה לפחות על אש נמוכה.
בהצלחה !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version