עוגת אגוזים וקצפת
הצלחה מסחררת לפסח ובכלל
מאת – אורית חדידה
המרכיבים –
לטורט:
6 ביצים
כוס סוכר
כוס קוקוס
80 גרם שוקולד מריר מגורד
כוס אגוזים טחונים
כוס קמח תופח ( או כשר לפסח )
כוס שמן
מרטיבים את העוגה עם:
כוס נס קפה
כפית נס קפה
2 כפיות סוכר
ומים
קצפת:
2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
3/4 כוס חלב
מקשטים איך שרוצים
אופן ההכנה –
מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מוסיפים חלמונים, שמן, קוקוס, וקמח.
אגוזים ושוקולד ומקפלים לתוך הקצף בעדינות.
מחממים תנור ל180 מעלות,
תבנית 26 ואופים בערך 30 דקות.
מצננים לחלוטין וחוצים את העוגה לשניים ומרטיבים בנס קפה.
מכינים את הקצפת, שמים באמצע העוגה קצפת, סוגרים ומצפים את כל העוגה בקצפת שנשארה ומקשטים.
בהצלחה!!!