עוגת שוקולד ואגוזים עם קציפת קרם שוקולד
מאת – ריקי כהן
תבנית קוטר 26
המרכיבים –
חומרים לתחתית שוקולד אגוזים:
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות ליקר שוקולד או ברנדי
5 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
2 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור
חומרים לקרם שוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה ( חלבית או צמחית לפרווה )
2 כפות גדושות אבקת סוכר
250 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה –
תחתית העוגה:
ממיסים שוקולד עם הליקר או ברנדי לתערובת חלקה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף סמיך ויציב.
מוסיפים חלמונים ומערבבים בעדינות לאיחוד.
מוסיפים אגוזים וקורנפלור ומערבבים.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים קלות לתערובת אחידה.
שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך כ 30 עד 35 דקות.
משחררים בסכין את דפנות העוגה ומצננים (העוגה תשקע קצת).
מכינים את קציפת השוקולד:
מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים שוקולד מומס ומקציפים במהירות נמוכה או מערבבים ידנית לתערובת אחידה.
משטחים את הקצפת מעל תחתית העוגה ומקררים לשעתיים לפחות.
לקישוט אפשר לזלף שוקולד מריר מומס או לקשט בחטיפי שוקולד שאוהבים.
בתאבון חג שמח!!