קטגוריות
Uncategorized

אין יותר טעים מקציצות המפרום האלה

 

אילנית בניזרי

 

 

משתפת באהבה
אילנית בניזרי

מפרום תוספת לקוסקוס או אורז /אילנית בניזרי

המרכיבים –

לקציצות
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
גבעול כרפס קצוץ דק דק
עלי סלרי קצוצים
2 כפות שמן
3 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח,בהרט (או ראס אל חנות),תבלין למפרום(בהרט טריפולטאי),פלפל שחור

3, 4 תפוחי אדמה גדולים מסוג דזירה (האדומה)

 

אופן ההכנה –

תפוחי האדמה לחתוך פרוסות קטנות כמו סנדביץ לא לאורך, לרוחב על מנת שיצאו קטנים….להכניסם לקערה עם מים ומלח כ 10 דקות לריכוך לשטוף ולסנן ….נמלא באמצע כמות נדיבה של הבשר ונכניס לקירור לחצי שעה .

להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה
להכין צלחת עם2 ביצים טרופות ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים ,לטרוף את הכל ביחד.

לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,לטבול בקמח ואז בביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג ..אם נישאר מהבשר לטגן גם באותו התהליך קציצות קטנות .

להכנת הרוטב

בסיר רחב ושטוח ,לטגן בצל עד להזהבה,להוסיף 3 שיני שום כתושות לטיגון קצר ,כף פפריקה מתוקה,2 כפות רסק עגבניות,לטגן קלות,להוסיף ,5 ענפי סלרי ללא הגבעול ,כפית בהרט מרוקאי,מעט קינמון,פלפל שחור גרוס,מלח …3 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף,לערבב היטב ,להוסיף את הקציצות והמפרום….על הרוטב שהוא מבעבע,לנענע את הסיר,לבשל שעה להבה בינונית,
להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version