סיר קציצות כמו של הסבתות מפעם בציפוי ל סולת ,זו אחת הקציצות הטעימות שתכינו
נקראות קציצות אבוחצרא
המרכיבים-
חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן קצת
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
שן שום כתוש
פטרוזיליה וכוסברה קצוץ לפי טעם
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט לקציצות
מלח
פלפל שחור
רבע כוס אורז שטוף
לרוטב-
בצל קצוץ
סלרי כרפס פרוס 3-4 עלים
עגבנייה מגורדת
2 שיני שום
מלח, פלפל שחור
אפשר להוסיף כף רסק
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
מעט קינמון או בהרט
קערה עם 2 ביצים מקושקשות
קערה עם סולת
אופן הכנה –
מערבבים את הבשר עם ירק ,תפוח אדמה ,אורז וכל התבלינים.
מכינים את הרוטב בסיר רחב , מטגנים בצל מוסיפים סלרי ,שום, עגבנייה, תבלינים רסק ומים.
מעבירים לבישול אש נמוכה.
מגלגלים קציצות ומשטחים קצת , טובלים בקערה של הביצים ואז בקערה עם הסולת ומטגנים קציצות בשמן משני הצדדים.
לאחר מכן שמים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ 40 דקות.
קצת כוסברה מלמעלה ולהגיש