קטגוריות
חגים חלבי צמחוני

תפוחי אדמה מעוכים עם גבינות מעדן מתאים לשבועות

מתאים לשבועות.
תפוחי אדמה מעוכים בתוספת גבינה צהובה מגורדת, רסק עגבניות גבינה וטבעות זיתים.
מאת – צביה אורן
המרכיבים – 
6 תפוחי אדמה שטופים היטב עם קליפתם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח ורוד הימלאיה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עדין
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
אחרי אפייה:
2 כפות רסק עגבניות
גבינה צהובה מגורדת
זיתים ירוקים
אופן ההכנה – 
את תפוחי האדמה מבשלים במים רותחים עד לריכוך קל בערך 20 דקות, מוציאים שוטפים מקררים.
מועכים עם מועך תפוחי אדמה (בעדינות)
מכינים צלוחית קטנה עם השמן זית והתבלינים.
מערבבים היטב ומעסים כל תפוח אדמה בנפרד.
מכינים תבנית עם נייר אפיה ומניחים בתוכה.
לחמם מראש ל- 200 מעלות,
עד לריכוך מלא והשחמה, כפי שבתמונה.
מוציאים מהתנו ר(לא לסגור את התנור)
מקררים מעט,
מורחים שכבה מעל עם רסק עגבניות סמיך
מלמעלה בלבד.
מעל השכבה של הרסק שמים גבינה צהובה נדיבה ומועכים מעט עם היד בעדינות.
מעל השכבה של הגבינה שמים טבעות זיתים, גם אותם להדק.
ולתנור החם לעוד כמה דקות עד שרואים שהגבינה נמסה , מיד להוציא.
טעים במיוחד.
אפשר לאחר ההכנה לחמם במיקרו.
אבל אין כמו ישר מהתנור.
טעים במיוחד.
קל ופשוט , בהצלחה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version