קטגוריות
עוגות עוגות שוקולד

מתכון לעוגת פרג מעלפת

אורית חדידה
עוגת פרג ושוקולד
מאת – אורית חדידה
המרכיבים – 
1/3 כוס חלב
1/3 כוס יין מתוק (של קידוש)
100 גרם פרג (מומלץ שניטחן במקום)
5 ביצים
גרידה מלימון אחד
כוס ורבע סוכר
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה – 
את החלב והיין מחממים במיקרוגל במשך דקה וחצי, מערבבים ומוסיפים את הפרג וגרידת הלימון, מניחים בצד לקירור 10 דקות.
את החלמונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה מעט והצהוב בצבע בהיר, בהדרגה מוסיפים את השמן ואת תערובת הפרג, את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר (1/2 כוס) .
מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הראשונה בהדרגה בתנועות קיפול עדינות (לשמור על נפח).
בתבנית 26 ,אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- 50 דקות בערך (בודקים עם קיסם שיצא יבש).
מכינים את השוקולד:
מרתיחים את השמנת המתוקה
ואת השוקולד שוברים לקוביות ומניחים בקערה.
שופכים את השמנת המתוקה החמה על השוקולד, מחכים 2 דקות מערבבים ושופכים מעל העוגה.
בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version