קטגוריות
Uncategorized

חלות לשבת בול כמו במאפייה!

חלות לשבת בול כמו במאפייה!
מתכון באהבה ל3 חלות תפוחות ויפות
מאת – Liel Ben David
המרכיבים – 
קילו קמח לחם/קמח חלה  (אני יותר אוהבת מס׳ 2 של שטיבל)
(חשוב להשתמש בקמח איכותי לחם/פיצה/חלה כי הרמת גלוטן בו גבוהה וזה מה שנותן את התוצאה של המאפייה).
2 כפות שמרים יבשים
440 מ״ל מים קרים!! (2 כוסות)
כף משפר אפייה (לא חובה)
ביצה אחת
3 כפות סוכר
כף יפה של מלח
3/4 כוס שמן
אופן ההכנה – 
לשים במיקסר / קערה את הקמח הסוכר משפר האפייה והשמרים ולערבב,
לאחר מכן את השמן , הביצה והמים
(מכיוון שהבצק מתחמם במיקסר מראש אני שמה מים קרים
אם צריך להוסיף עוד מוסיפים עוד, כל קמח סופח מים אחרת אך מתחילים עם הכמות הזו).
להתחיל ללוש במשך 5 דק׳ ולאחר מכן להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דק׳, סה”כ 10 דק׳ עד שמתקבל בצק נעים ונוח.
שמים להתפחה במשך שעה,
ולאחר שעה מוציאים אוויר מהבצק.
שוקלים אותו ומחלקים ל12 רצועות, בערך 150 גרם כל רצועה.
את הרצועה טובלים במים ושומשום או
עושים חלה רגילה מ4 רצועות ולאחר מכן עושים לה אמבטיה קלילה מתחת למים ומעל מפזרים שומשום או להבריש את החלה במים ולאחר מכן שומשום.
כל חלה מורכבת מ4 רצועות
ולאחר שעושים את הצורות מתפיחים עוד שעה.
מחממים תנור על 170 מעלות, ומכניסים לתנור עד שמתקבל צבע יפה ושחום חצי שעה אפייה לערך,
אני מכסה במגבת מיד לאחר האפייה.
שבת שלום! בתאבון!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version