קטגוריות
חלבי עוגות עוגות שוקולד

אתם תתעלפו עליה ,עוגת שוקולד הכי רכה ונימוחה שהכנתי

צילום – גילה גילנ

אתם תתעלפו עליה ,עוגת שוקולד הכי רכה ונימוחה שהכנתי

מאת – אורלי בן סימון

תבנית מלבנית 20/30

המרכיבים –

100 גרם שוקולד מריר

4 כפות קקאו

כוס סוכר

200 גרם חמאה

רבע כוס אייריש קרים או ליקר אחר או

רבע כוס מים עם כף רום .

6 ביצים מופרדות

חצי כוס סוכר

2 ורבע כוסות קמח תופח

קורט מלח

אופן ההכנה –

 

בסיר קטן שמים 100 גרם שוקולד מריר 4 כפות אבקת קקאו , כוס סוכר 200 גרם חמאה ורבע כוס אייריש קרים או כל ליקר אחר שתרצו .

מבשלים עד להמסה של השוקולד ומצננים.

בינתיים מפרידים 6 ביצים את החלבונים מקציפים עם,מלח וחצי כוס סוכר לקצף יציב .

את החלמונים מוסיפים לתערובת השוקולד . לתערובת השוקולד מוסיפים 2 ורבע כוסות קמח תופח מערבבים היטב ומוסיפים את החלבונים המוקצפים בקיפול. מערבבים בעדינות.

יוצקים לתבנית

תבנית מלבנית

אופים בחום 180 מעלות

ל -30 , 40 דקות ,העוגה מוכנה כאשר קיסם ששמים במרכז יוצא עם פירורים לחים וזאת על מנת שהעוגה תצא נימוחה ועסיסית ברגע שהעוגה מוכנה לקרר מעט ולצפות בציפוי שוקולד (100 גרם שוקולד מריר להמיס עם רבע כוס שמנת מתוקה).

לעוד מתכוני עוגות שוקולד לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version