קטגוריות
צמחוני

פשטידת ברוקולי קלה באפס מאמץ

 

Meir Lea Negbi
פשטידת ברוקולי קלה באפס מאמץ !
המרכיבים-
30 ג’ חמאה ומעט שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
500 ג’ ברוקלי חתוך לחלקים קטנים ( או טרי או קפוא)
1 קוטג’ 250 גר’
1 גבינה לבנה 250גר’
150 גר’ גבינה צהובה מגוררת
צרור עירית קצוצה (שמתי בצל ירוק)
3 ביצים שלמות
2 כפות גדושות קמח רגיל
מלח , פלפל שחור
אופן ההכנה –
להמיס החמאה להוסיף השמן ולטגן את הבצל.
אם ברוקלי טרי לבשל עד ריכוך לא מלא.
לערבב את כל המצרכים
להוסיף את הבצל המטוגן …
למלא תבניות אישיות או תבנית מלבנית בינונית משומנת
לאפות 170 מעלות כ- 40 דקות

ברוקולי: ירק ירוק בריא ומגוון

ברוקולי הוא ירק ירוק ממשפחת המצליבים, הידוע בטעמו הייחודי ובערכו התזונתי הגבוה. הוא גדל בתפרחות ירוקות כהות, המסודרות בצורה דמוית עץ על גבי ענפים עבים ואכילים.

יתרונות בריאותיים:

  • עשיר בנוגדי חמצון: ברוקולי מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים קשורים למגוון מחלות, כולל סרטן, מחלות לב ומחלות ניווניות.
  • מקור טוב לחלבון: ברוקולי הוא מקור טוב לחלבון, חיוני לבניית ותחזוקת השרירים, העצמות והרקמות.
  • מקור טוב לסיבים תזונתיים: ברוקולי מכיל כמות טובה של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין, לתחושת שובע ולבריאות מערכת העיכול.
  • מקור טוב לוויטמינים ומינרלים: ברוקולי הוא מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן, זרחן וסידן.

שימושים:

  • אכילה טרייה: ברוקולי ניתן לאכול טרי בסלטים, כנשנוש או כתוספת למאכלים אחרים.
  • בישול: ברוקולי ניתן לבשל במגוון דרכים, כולל אידוי, בישול, צלייה או אפייה.
  • הקפאה: ברוקולי ניתן להקפיא לשימוש מאוחר יותר.

טיפים לאחסון:

  • מקרר: ברוקולי טרי ניתן לאחסן במקרר עד שבוע.
  • מקפיא: ברוקולי ניתן להקפיא עד שנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version