קטגוריות
טבעוני סלטים צמחוני

סלט בורגול – עושר, אושר ובריאות בצלחת

מירי יעקב
סלט בורגול – עושר, אושר ובריאות בצלחת
בורגול הוא דגן מלא בריא, טעים ומגוון, המציע יתרונות בריאותיים רבים. שילובו בתזונה היומיומית עשוי לתרום רבות לבריאותכם ולרווחתכם.
מאת – מירי יעקב
המרכיבים – 
2 כוסות בורגול מושרה (במים חמימים)
עדשים שחורות
פטרוזיליה קצוצה
גזר  חתוך לקוביות
סלק חיי חתוך קוביות
כף סילאן
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח לפי הטעם
חופן שומשום מלמעלה
אופן ההכנה – 
לקחת את 2 כוסות הבורוגול ולהשרות במים חמים לפחות כחצי שעה , כדאי לטעום לפני שמרכיבים את הסלט ולבדוק שהתרככו.
את העדשים השחורות מבשלים במים רותחים מספר דק’ גם כן עד שמתרככות אבל לא מידי.
מסננים את הבורגול והעדשים ומעבירים לקערה.
בנתיים כאשר הבורגול והעדשים מעט מתקררים, חותכים את הירקות.
לשים הכל באותה קערה ומערבבים הכל יחד.
טועמים ומתקנים אם צריך , מגישים בצלחת הגשה ומפזרים שומשום מלמעלה.
בקטנה על בורגול – 

בורגול, דגן מלא עשיר בטעם ובמרקם, הוא תוספת נהדרת לתזונה בריאה.

בורגול הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין, תחושת שובע לאורך זמן, הורדת רמות הכולסטרול ואיזון רמות הסוכר בדם.

צריכת סיבים תזונתיים מספקת עשויה גם להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, סוכרת מסוג 2 וסוגים מסוימים של סרטן.

בורגול מכיל כמות יפה של חלבון צמחי, החיוני לבניית ותחזוקת רקמות, שרירים ועצמות.

צריכת חלבון מספקת חשובה גם לתפקוד תקין של מערכת החיסון, ייצור אנרגיה ותחושת שובע.

בורגול מכיל מגוון רחב של מינרלים וויטמינים חיוניים,

ביניהם:

מגנזיום, ברזל, אבץ, ויטמין B6, חומצה פולית ועוד.

מינרלים וויטמינים אלו תורמים לתפקוד תקין של מערכות רבות בגוף, כמו מערכת העצבים, מערכת החיסון, מערכת הרבייה ועוד.

בורגול הוא דל שומן וקלוריות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים השומרים על משקלם או מנסים להפחית את צריכת הקלוריות.

בורגול הוא דגן גמיש מאוד, ניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות, כמו סלטים, מרקים, תבשילים, קציצות, ממולאים ועוד.

טעמו האגוזי המיוחד מוסיף עומק וטעם לכל מנה.

לעוד מתכוני סלטים לחצו כאן!
מירי יעקב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version