במיה ברוטב עגבניות חמצמץ משגע
מאת – אריאלה גולדמן
במיה היא ירק מזין ובריא שניתן להוסיף בקלות לתזונה שלך.
ניתן לאכול אותה טרייה, מבושלת או מוקפאת.
המרכיבים –
3 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
5 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 שקית במיה קפואה
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה סוכר
חצי כפית תבלין מלח לימון ( הוסיפו ,הפחיתו לפי מידת החמיצות המועדפת עליכם)
אופן ההכנה –
מחממים שמן זית בסיר, מאדים ומזהיבים את הבצל
ומוסיפים את השום ומזהיבים קלות.
מנמיכים את האש, מוסיפים את העגבניות והסוכר ומבשלים עד שכל הנוזלים מצטמצמים (מרקם כמו למטבוחה).
מוסיפים את הבמיה, הרסק והתבלינים
ומוזגים מים עד כיסוי (לא מעבר).
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים להבה ומבשלים כ 35 דקות או עד שהבמיה רכה ונימוחה.
מגישים לכל סועד צלחת עם אורז לבן ומעל את הבמיה והרוטב וזוללים.
☆ בא לכן תבשיל במיה בשרי? פשוט הוסיפו אל סיר הבמיה בזמן שהיא מתבשלת , קוביות בשר בקר טרי שבושל מראש כשעתיים עם עלה דפנה וגרגירי פלפל אנגלי.
בהצלחה!!!
בקטנה כמה עובדות בריאות על במיה –
במיה מכילה סיבים תזונתיים, אשר יכולים לעזור להוריד את רמות הכולסטרול ולשפר את בריאות הלב.
סיבים תזונתיים יכולים גם לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם.
במיה מכילה נוגדי חמצון, אשר יכולים להגן על התאים מפני נזק.
ויטמין A בבמיה חשוב לבריאות העיניים.
ויטמין C בבמיה חשוב לחיזוק מערכת החיסון.
ויטמין K בבמיה חשוב לבריאות העצם.
סיבים תזונתיים בבמיה יכולים לעזור לשפר את בריאות מערכת העיכול.