סלמון בתנור בקראסט פריך – מתכון מנחם לתשעת הימים
מאת – Einav Ben David Cohen
המרכיבים –
3-4 פילה סלמון נקי
רבע כוס פירורי לחם/ פירורי מצה/ פירורים ללא גלוטן
רבע כוס פיסטוקים טחונים
חופן פטרוזיליה טחונה
חופן כוסברה טחונה
כפית פלפל שאטה
כפית מלח
קמצוץ מלח לימון
3 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה –
לערבב את כל מרכיבי הקראסט יחד.
למרוח את הטחינה על הסלמון (אחרי שהמלחנו ושטפנו אותו)
לפזר ולמרוח את כל תערובת הקראסט על הדגים.
לסחוט מעט לימון מעל ולהעביר לתנור,
ל15 דק על חום של 200 מעלות.
בקטנה על סלמון –
סלמון בתנור היא מנה קלאסית ובריאה, שניתן להכין במגוון דרכים ועם תוספות שונות.
הסלמון, דג שומני ועשיר באומגה 3, מתאים באופן מושלם לאפייה בתנור, שכן היא משמרת את העסיסיות שלו ואת הטעם העדין.
סלמון בתנור הוא בסיס נפלא למגוון רחב של מנות. נסו את המתכון הבסיסי והוסיפו את הטוויסטים האישיים שלכם!
כמה יתרונות לסלמון:
אומגה 3: הסלמון הוא מקור מצויין לחומצות השומן החיוניות מסוג אומגה 3, אשר חיוניות לתפקוד תקין של הלב, המוח ומערכת העצבים.
חלבון: הסלמון מכיל חלבון איכותי, חיוני לבניית שרירים ותיקון רקמות.
ויטמינים ומינרלים: הסלמון עשיר בוויטמינים מקבוצת B, ויטמין D, סלניום ואשלגן