קטגוריות
עוגות פרווה עוגיות

מה ההבדל בין מעמול תמרים למעמול אגוזים?

Regine Selzer
מעמול תמרים של סבתא רוזה
מאת – Regine Selzer
המרכיבים – 
2.5 חבילות מרגרינה להמיס בסיר. להוסיף לסיר
1+1/4 כוס מים חמים
1אבקת אפייה
1 סוכר וניל
קילו קמח
למילוי:
חבילת תמרים מגולענים
מיץ מתפוז או קלמנטינה
מעט רום (לא חובה)
מעט קינמון ( לא חובה )
אופן ההכנה – 
ראשית נתחיל עם הבצק , ונמיס בסיר את המרגרינה.
להוסיף לסיר את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
כאשר הבצק מוכן להעביר למקרר למנוחה.
לערבב את כל חומרי המילוי
ולהכין כדורים ממילוי התמרים .
לאחר מכן,
לקרוץ חתיכות מהבצק ולשטח ביד
לשים כדור תמרים שהכנו מראש לסגור ולצבוט את הצורות בבצק עם צבט מתואם למעמול .
לסדר בתבנית עם נייר אפייה
ולאפות בחום נמוך 170 מעלות עד שהעוגיות מתחילות להשחים אך לא מידי .
לצנן ולפזר אבקת סוכר.
בקטנה על מעמול – 
בישראל, המעמול הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי!
במיוחד בקרב הקהילות הערביות והבדואיות.
הוא נחשב למאפה חגיגי ומסורתי, ומוגש בחגים ובאירועים משפחתיים.
עם השנים, המעמול עבר התאמות מקומיות, והיום ניתן למצוא אותו במגוון טעמים ומילויים, כמו תמרים, אגוזים, פיסטוקים, חלבה ועוד.
עוגיות דומות למעמול, העשויות מבצק שומני וממולאות בתמרים או אגוזים, נמצאו במטבחים של תרבויות עתיקות כמו המצרים, הפרסים והבבלים.
הן היו מזון בסיסי וטעים כאחד, והיו משמשות גם כמתנה או מנחה.
עם התפשטות האסלאם והמסחר בין מדינות האזור, מתכוני המעמול התפשטו והתפתחו.
במטבחים הערביים, המעמול הפך לחלק בלתי נפרד מחגיגות כמו עיד אל-פיטר, והוכן במגוון צורות ומילויים, בהתאם למנהגים המקומיים.
אז מה ההבדל בין מעמול תמרים למעמול אגוזים?
אם אתם רוצים מעמול רך ועסיסי יותר,
בזכות התמרים הרכים כמובן, תכינו את המעמול שמוצג.
למעמול בהיר פריך וכמובן עשיר בטעמו האגוזי מומלץ ללכת על מלית האגוזים!
בתאבון!!!
לעוד מתכוני עוגיות לחצו כאן – 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version