קטגוריות
דגים

קציצות טונה פיקנטיות בסגנון מרוקאי – מעדן שאתם חייבים לנסות

Linda Amgar Langenauer
קציצות טונה פיקנטיות בסגנון מרוקאי – מעדן שאתם חייבים לנסות
מאת – Linda Amgar Langenauer
המרכיבים – 
2 קופסאות טונה מסוננות מהשמן
בצל קטן מגורד דק
חופן כוסברה קצוצה דק
2 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
לרוטב :
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות
4-5 שיני שום קצוצות
חצי צרור כוסברה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כרכום
כוס וחצי מים
אופן ההכנה – 
מתחילים בקציצות,
לפורר את הטונה לקערה, ולהוסיף את שאר מרכיבי הקציצות.
לאחר מכן לערבב היטב, ולהכין קציצות מעט שטוחות
ולטגן בשמן לא גבוה,
משני הצדדים עד הזהבה קלה.
מוציאים לצלחת וניגשים להכנת הרוטב.
מי שלא מעוניין בטיגון אפשר גם לאפות,
מניחים על נייר אפייה אופים בתנור מחומם מראש ל-180 עד שצד אחד מזהיב מעט,
הופכים את הקציצות ואופים את הצד השני עד להזהבה בהירה.
כמו כן להכנת הרוטב נקח סיר רחב ושטוח ונתחיל.
לשים את הגמבה, הפלפל החריף, השום וחצי מהכוסברה הקצוצה, עם 3-4 כפות שמן.
לבשל תוך עירבוב 8-10 דקות, להוסיף מים ולהביא לרתיחה,
לבשל מכוסה על להבה נמוכה כרבע שעה.
בקערה קטנה לערבב את התבלינים עם 3-4 כפות שמן
ולהוסיף לסיר.
לערבב ולהביא לרתיחה, לסדר את הקציצות בסיר ולפזר את שאר הכוסברה.
לנענע מעט את הסיר כדי שהרוטב ירטיב את הקציצות גם מלמעלה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
יצאו 14 קציצות מעלפות רוצו להכין!
בתאבון!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version