קטגוריות
עוגות

טארט שקדים ונקטרינות חלומי 

Maayan Fogel
טארט שקדים ונקטרינות חלומי
מאת – Maayan Fogel
המרכיבים –
תבנית טארט קוטר 28 ס”מ
לבצק:
זו כמות ל2 טארטים ניתן להמיר לכמות הרצויה.
400 גרם קמח
70 גרם שקדים טחונים
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
2 ביצים
2 כפות מים קרים
לקרם שקדים:
100 גרם סוכר
1 כוס קמח שקדים
שקית סוכר וניל
80 גרם חמאה
1 ביצה
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שטוחות סוכר חום
6-7 נקטרינות
אופן ההכנה –
ראשית נשים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד לקבלת תערובת עם פירורים קטנים ואחידים.
להוסיף את הסוכר והשקדים הטחונים ולערבב קלות.
לאחר מכן לשים את הביצים והמים ולהגביר את המהירות,
ללוש רק עד לקבלת בצק אחיד ולא יותר מכך.
לעטוף את הבצק בניילון להכניס למקרר לפחות לשעתיים.
להוציא מהמקרר ובעזרת מערוך לרדד לדף בצק לא דק מידי.
להניח את הבצק על גבי תבנית הפאי (ששומנה מראש),
לחורר את הבצק במזלג, ולשים מעל נייר אפייה עם משקולת (שעועית, קטניות אחרות) .
לאפות במשך 15 דקות ב170 מעלות עד אשר הצדדים זהובים.
בנתיים חותכים את הנקטרינות לשניים ופורסים אותן לפרוסות דקות,
מוסיפים סוכר וניל ונותנים להן לעמוד חצי שעה.
לאחר 15 דק’ להוציא את המשקולות שעל הבצק ולאפות את עוד 5 דקות.
לאחר הכנת הבצק אפשר לעבור להכנת מלית השקדים.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר ועם סוכר הווניל.
מוסיפים את קמח השקדים, החמאה המומסת, ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
שופכים את קרם השקדים על גבי הבצק האפוי שהוצא מהתנור.
מסדרים על גבי קרם השקדים את הנקטרינות סביב סביב בצורה מעגלית מהחוץ אל הפנים.
אופים עוד 25 דקות בחום של 170 מעלות ומצננים.
בהצלחה!
לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version