האושפלאו שלי מהפנט ותמיד מצליח
מאת – Binat Hacohen Saidov
המרכיבים –
סיר גדול
נתח צלי כתף מספר 5 חצי קילו חתוך לקוביות
נתח שפונדרה/אסאדו חצי קילו חתוך לקוביות
כוס חומוס (להשרות במים כמה שעות אפילו לילה)
3 בצלים גדולים חתוכות לרצועות דקות
8-10 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
3/4 שקית של אורז לבן עגול לשטוף ולסנן היטב
תבלינים:
כף גרגירי כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
בסיר גדול נשים את הבצלים ונטגן עד להזהבה (עניין ההזהבה פה חשוב כי זה מה שמוסיף לטעם).
את הבשר נצרוב בסיר נפרד על מנת לסגור אותו מנוזלים, ולאחר מכן נוסיף את זה לסיר הגדול עם הבצל ולהמשיך את הטיגון במשך 10 דק’ בערך תוך כדי ערבוב טוב.
כמו כן, יש להוסיף בשלב זה 3/4 כוס מים ולערבב היטב ,להוסיף את התיבול ולערבב.
להוסיף את החומוס (בשלב זה המים אמורים כמעט לחסות את הבשר והחומוס אבל לא לגמרי) כל זה נעשה על אש בינונית.
השלב הבא הוא הוספת הגזר בצורת שכבה (מעל הבצל, בשר, וחומוס) והגברת האש על מנת שהגזר יתבשל היטב הן מהמים והן מהאדים שבתחתית הסיר.
לאחר שהאש הוגברה לאש הכי גבוהה יש להמתין כ5 דק’ בערך שהמים יבעבעו לשכבת הגזר ויבשלו אותו, במידה ונראה לעין שחסר מים יש להוסיף בהדרגה כל פעם מעט מים (שליש כוס)
אחרי שהגזר נראה חצי מבושל (שלב זה לוקח לי בערך 10 דק’)
יש להוסיף את האורז שוב בצורת שכבה מעל הגזר ולפזר מעל מעט מלח ופלפל שחור לפי טעם.
ממשיכים עדיין על אש גבוהה והמים אמורים לעלות ולכסות את האורז אז ככה שאם נראה שחסר נוזלים לאחר כמה דקות, יש להוסיף עד כוס מים רותחים בהדרגה,
המים אמורים לכסות את האורז ממש במעט (בשונה מבישול אורז רגיל שמצריך יותר מים).
לאחר מכן,
השלב הזה הכי קריטי לקבלת אורז אחד אחד!
יש לערבב בעדינות את האורז מהדפנות של הסיר פנימה במשך כמה דקות, תבחינו שהאורז מקבל צבע טיפה צהוב כי הוא סופג את כל הטעמים שבסיר.
בשלב זה יש להעביר לאש הכי נמוכה ולכסות עם מגבת ומכסה. לאחר חצי שעה עד שעה התבשיל מוכן, תלוי באורז.
בהצלחה ובתאבון!!
2 תגובות על “האושפלאו שלי מהפנט ותמיד מצליח ”
מתכון מעולה
יש לך גרסה להדפסה?
לא