איך להכין גביניות נהדרות
כמו של סבתא
מאת – Liora Grimberg מבוסס על מתכון של מלי מאירוב
המרכיבים –
לבצק:
3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה
שליש כוס חלב
קורט מלח
למילוי הגבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם
2 חלמון ביצה
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
20 גרם חמאה
2 כפיות לימון מגורד
כוס צימוקים
לציפוי לפני התנור:
ביצה טרופה עם מעט מים
ואבקת סוכר לאחר האפייה
אופן ההכנה –
ראשית נתחיל בהכנת הבצק.
נלוש במיקסר את כל מרכיבי הבצק יחדיו, נתחיל ביבשים למעט המלח ונוסיף בהדרגה את שאר המרכיבים.
לאחר מספר דק’ נוסיף את המלח ונלוש עד לבצק רך ונעים.
לשים את הבצק בצד, לכסות ולהתפיח כשעה בחוץ, ועוד 3 שעות במקרר או לילה שלם במקרר.
בנתיים נכין את המלית.
נערבב היטב בקערה את גבינת טוב הטעם עם שאר מרכיבי המלית ונטעם שטעים.
לאחר מכן נוציא מהמקרר את הבצק ונחלק לשניים – ולשמור חצי במקרר.
לרדד את הכדור על משטח מקומח ולבדוק שהוא לא נדבק לשיש.
לחתוך את הבצק המרודד לריבועים שווים ולא גדולים מידי
ולשים כפית באמצע כל ריבוע מממלית הגבינה.
לסגור את הקצוות שבאלכסון האחת לשנייה היטב
ולהתפיח על גבי תבנית עם נייר אפייה כשעה.
למרוח מהביצה הטרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה או עד הזהבה יפה של הבצק.
לאחר שהגביניות מתקררות לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש.
בהצלחה!!