קובניות של סבתא יונה
אין טעימות יותר מאלה והיא גם שמחה לשתף מתכון
המרכיבים –
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות גדושות בסוכר
3 כוסות מים פושרים
כף מלח
1/4 כוס שמן
אופן הכנה-
שמים את המצרכים לפי במיקסר. מתחילים ללוש את המלח והשמן מוסיפים לקראת סוף הלישה.
ללוש עד שהבצק שמתקבל רך וגמיש כ 10 דקות בלישה איטית .
לתת התפחה של שעה עד שהנפח מוכפל.
ללוש שוב את הבצק ולתת התפחה של עוד חצי שעה.
לחלק ל-14 כדורים. לקמח משטח עבודה.
לרדד מלבן גדול מכל בצק ולמרוח חמאה/מרגרינה או מחמאה רכה מה שרוצים.
לגלגל את המלבן לגליל ואז את הגליל לגלגל לשבלול.
כך להכין את כל הכדורים.
לשים בתבנית אחד קרוב לשני.
לתת התפתחה עד שמכפיל את הנפח . למרוח ביצה. שומשום ולפזר גם קצח אם אוהבים .
לאפות בחום 170 מעחות בערך חצי שעה . לראות שהצבע שחום יפה
בתאבון