קטגוריות
בשר

מתכון לטבחה כמון עם קוקלה – המדריך המלא להכנה מושלמת

מלכה כחלון

מתכון לטבחה כמון עם קוקלה – המדריך המלא להכנה מושלמת
מאת – מלכה כחלון
המרכיבים –
2 קילו אסאדו או שריר או צלי כתף
3 כוסות שעועית לבנה מושרית לילה
2 בצלים גדולים חתוכים גס
ראש שום
כמון בנדיבות
2 כפות פפריקה מתוקה

רסק קטן

4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
לקוקלה :
בשר טחון 250 גרם
שומן טחון 250 גרם (אפשר גם שומן כבש)
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף שום כתוש
מלח לפי הטעם

ביצה
כוס סולת

אופן ההכנה – 

בסיר גדול נתחיל בצריבת הבשר.

אליו נוסיף את הבצל ונמשיך לטגן.

לאחר שהבשר מעט השחים נוסיף את השעועית והתבלינים ,

נכסה במים ונביא לרתיחה .

לאחר רתיחה נעביר לאש קטנה ונבשל לפחות שעתיים.

בזמן שהבשר מתבשל נכין את תערובת הקוקלה .

נשים את כל מרכיבי הקוקלה בקערה גדולה ונלוש היטב .

התערובת צריכה לצאת כמו קציצות אך מעט דביק .

אם יבש להוסיף מעט מים.

לאחר בישול של שעתיים וכאשר הבשר מרגיש לנו רך מספיק ,

נוסיף קודם כל את תפוחי האדמה ,

ולאחר שערבבנו מעט , נתחיל ליצור קוקולות ולהוסיף בחלק העליון

של התבשיל.

נבשל עוד כ45 דק’ ונסגור את האש .

מומלץ להגיש יחד עם קוסקוס !.

בתאבון!!!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version