קטגוריות
חלבי עוגות גבינה

עוגת לוטוס קראנץ’ ומסקרפונה – שילוב מושלם

Dana Slavim Gvili
עוגת לוטוס קראנץ’ ומסקרפונה – שילוב מושלם
מאת – Dana Slavim Gvili
המרכיבים – 
תבנית עגולה עם תחתית ודפנות נפתחת בקוטר 20- 22 ס”מ
לקראנץ’ קורנפלקס:
150 גרם קורנפלקס
200 גרם ממרח לוטוס קראנץ’ (חצי צנצנת)
לבסיס:
250 גרם/חבילת עוגיות לוטוס טחונות דק
50 גרם חמאה מומסת
לגלידת וניל:
500 גרם (2 גביעים) גבינת מסקרפונה
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות תמצית וניל
400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז וממותק
לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס
אופן ההכנה –
מתחילה בקראנץ’ קורנפלקס.
מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל למרקם נוזלי מספר שניות זהירות שלא ישרף.
לאחר מכן מערבבים עם הקורנפלקס היטב ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה ומעבירים למקפיא.
לבסיס העוגה,
מערבבים היטב את הלוטוס הטחונות עם החמאה המומסת,
ומהדקת לשכבת הבסיס בתבנית האפייה עד שנוצרת שכבה אחידה ולהכניס למקרר.
לקרם מסקרפונה, מערבבים בקערה את המסקרפונה יחד עם השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.
לאט לאט מוסיפים את החלב הממותק עד להטמעה.
מעבירים מחצית מהקרם לתבנית ומפזרים שכבה נדיבה של הקראנץ’ קורנפלקס (לשמור חלק מהקראנץ’, לא להשתמש בהכל).
יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם,
מיישרים ומכניסים למקפיא ללילה.
לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית.
מחממים את ממרח הלוטוס שיהפוך נוזלי ויוצקים על גבי העוגה.
מפזרת מעל את יתר הקראנץ’ קורנפלקס ומגישים.
בהצלחה!!!
לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version