מתכון קל וטעים לאורז מתובל עם עדשים ובצל מטוגן
מג’דרה מהממת
המתכון של גלי לויט
המרכיבים-
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
כוס עדשים שחורות/ירוקות
4 בצלים
תיבול
כפית קארי או כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
לטגן 4 בצלים קצוצים ולקרמל אותם על אש נמוכה.
להוציא חצי בצד.
להוסיף את האורז אחרי ששטפנו וסיננו מהמים .
לערבב להוסיף תבלינים ומים כ – 3 וחצי כוסות.
לבשל על אש נמוכה עד לצימצום הנוזלים.
את העדשים משרים שעה ומבשלים אחר כך כמה דקות במים עם מלח עד שהם רכות.
לאחר שהאורז מוכן וקצת התקרר נערבב את העדשים עם האורז .
נגיש ונעטר עם בצל מטוגן