מרק אפונה טעים וכמובן בריא
מרק מאפונה ירוקה הוא עשיר וטעים
מרק אפונה – שילת לוי
המרכיבים-
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים מגורדים
3 שיני שום כתושות
4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
חבילת פטרוזליה קצוצה
אפשר גם סלרי ושמיר
כ – 6 כוסות מים רותחים
תיבול-
2 כפות אבקת מרק (לא חייבים)
מעט כמון
מעט כורכום
מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
אופן הכנה-
מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה,ירוקים ומתבלים.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כ-20-30 דקות. מערבבים מידי פעם.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כ- 3 דקות נוספות.