המתכון לבצק שמרים עלים
בצק מושקע אבל שווה את התוצאה
הסבר ומתכון מאת מעיין פוגל
זר של שושנים- לוטוס
הריח בבית מושלם!
שושנים אפשר כל מילוי אחר ,שוקולד, גבינה פרג וכו’
לבצק שמרים עלים
המרכיבים-
ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
2 כוסות מים
100 גרם חמאה בקוביות
2 ביצים
חצי כפית מלח
לקיפול –
200 גר חמאה
אופן ההכנה –
לערבל את כל המרכיבים במיקסר לבצק חלק. אם יש צורך להוסיף מעט מים. לישה של 10 דקות.
להתפיח 45 דק א6 במקרר כמה שעות.
לקחת את החמאה וחלק ל 2.
לשים כל 100 גרם בתוך נייר אפייה לרדד אותו למלבן כ -30×20. להקפיא על מגש 20 דק.
לחלק את הבצק ל- 2.
לפתוח כל חלק בצק ולרדד למלבן ארוך של 25*60. להניח את החמאה הקפואה באמצע הבצק. לקפל מצד שמאל עד לאמצע לקפל מצד ימין עד לאמצע ולסגור כמו ספר.
לסובב ולרדד שוב למלבן 60*25, ולקפל שוב לשניים ושוב להתפיח במקרר שעתיים לפחות.
אפשר לחזור על הפעולה של הקיפול שוב.
אחרי שהבצק נח לפחות לילה במקרר אפשר לעבוד איתו.
לפתוח למלבן ארוך ,למרוח ממרח לוטוס מומס,לפורר עוגיות לוטוס.לגלגל. לחתוך לפרוסות של 3 ס”מ.
לסדר בתבנית,להתפיח כשעה.
לאפות בחום 160 ,25 דקות.להבריש בסירופ סוכר ולטרוף חם.
במקום לוטוס אפשר
מריחה של חמאה ומעל לפזר קינמון ולגלגל
יוצאים סינבונים מהסרטים !
בהצלחה