מתכון:אוסובוקו בתנור
יוצא פצצה
הבשר הכי טעים שיש
מאת חוה דר
המרכיבים –
2 פרוסות אוסובוקו בערך קילו פלוס
מעט קמח
פלפל גרוס
מלח
גזר
בצל
כרישה
כוס יין אדום יבש
2 כפות סוכר חום או סילאן
2 עלי דפנה
5-8 תפוחי אדמה קטנים
שיני שום
צרור טימין טרי
גבעול עלי סלרי
כף מרק עוף או בצל
אופן ההכנה –
במחבת עם טיפה שמן זית סוגרים את הפרוסות(לתבל ולטבול במעט קמח משני צדדים)
לאחר הסגירה של הבשר מניחים בצד.
באותה מחבת מוסיפים גזר,בצל,גבעול כרישה,הכל חתוך לקוביות גדולות לטגן כמה דקות ואז להוסיף כוס יין אדום וסילאן. להוסיך מלח ,פלפל,
ו – 2 עלי דפנה
מערבבים ומצמצמים מעט את הנוזלים.
בתבנית מסדרים את הירקות המטגנים (אני הוספתי גם תפוחי אדמה קטנים) מעל את פרוסות הבשר מפזרים שיני שום מראש שלם, גבעול טימין מוסיפים 1/2 ליטר מים חמים עם כף גדושה אבקת מרק עוף/בשר מערבבים טועמים ומתקנים טעמים, מעל הכל לשים גבעול סלרי. מכסים עם נייר אפייה את הכלי ואוטמים היטב עם מכסה.
מכניסים לתנור 175 מעלות שעתיים וחצי שלוש עד שהבשר רך. מגישים ליד אורז
או כל תוספת אחרת
בתאבון
שבת שלום