הכנתי סופגניות ענן
מצרפת מתכון לכמות בייתית- מוזמנים להכפיל
מתכון ל 12 סופגניות
מאת – אביה
המרכיבים-
380 גרם קמח לחם
3 כפות סוכר
8 גרם שמרים יבשים
1/3 כפית מלח
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים
ביצה
כפית תמצית וניל אמיתית
פקק אחד וודקה/ערק/רום.
אופן ההכנה –
מערבבים את כל החומרים במיקסר ולשים טוב כמה דקות .
משמנים קערה ומעבירים את הבצק להתפחה.
כאשר הבצק מכפיל את נפחו מורידים נפח ומחלקים ל 12 כדורים
כל אחד אמור להיות במשקל של 55-60 גרם.
מגלגלים ומסדרים על ניירות אפייה
מתפיחים בפעם השניה עוד כ 40 דקות.
מטגנים את הסופגניות בסיר נמוך ורחב על חום של 160-170מעלות- ממש מומלץ לעבוד עם מד חום.
לאחר הקירור ,ממלאים במה שאוהבים
הריבה הפשוטה הכי טעימה.
בהצלחה ♥️