מתכון בקערה אחת לעוגת פרג בחושה מעלפת
מאת – מלי מאירוב
המרכיבים –
כוס חד פעמית חמה
4 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (לעוגה חלבית אפשר לשים שמנת חמוצה אחת במקום)
1/4 כוס מים
3/4 כוס קוקוס טחון
כוס ורבע פרג טחון
כוס קמח
2 אבקת אפייה
לגאנש שוקולד:
מיכל שמנת צמחית (או מתוקה)
חבילת שוקולד מריר
אופן ההכנה –
להכנת העוגה נשתמש בקערה גדולה ומטרפה.
בקערה נשים את הביצים והסוכר ונתחיל לערבב.
נוסיף את השמן, מיץ התפוזים והמים ונמשיך לטרוף.
לאחר מכן נוסיף את הקוקוס והפרג נמשיך לערבב ונוסיף את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה עד בלילה חלקה ללא גושים.
נשפוך את הבלילה לתוך תבנית עגולה עם חור או 2 תבניות אינגליש קייק ונאפה בתנור בחום של 175 מעלות כ40 דק’ .
נוודא שהקיסם יוצא יבש .
בנתיים נעבור להכנת הציפוי .
להכנת הגאנש נשים את השמנת יחד עם השוקולד בסיר ונמיס על אש נמוכה עד שהכל נהיה אחיד.
לאחר שהעוגה מעט התקררה נשפוך מעל העוגה וניתן לשוקולד להתייצב קצת במקרר .
בתאבון!