קטגוריות
ראש השנה

חלות לשבת מתכון מדוייק שתמיד מצליח

תמי בר ישי

 

חלות לשבת

מתכון מדוייק ומצליח

תמי בר ישי

המרכיבים-
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
1 כף מלח
625 מ”ל מים חמימים 2.5 כוסות מים)

אופן ההכנה –
בקערת המיקסר שמים שמרים, סוכר וחצי מכמות המים, לערבב ולתת לזה לנוח 5 דקות (ראש עיסה)
לאחר מכן להוסיף את יתרת המים והקמח, ללוש 3 דקות, להוסיף שמן, ואת המלח רק בסוף הלישה.

ללוש סה”כ כ 10 דקות.
התפחה ראשונה שעה כשעה וחצי (בחורף )תלוי במזג האוויר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להוריד נפח לאחר ההתפחה הראשונה ע”י לישה קצרה.
ועוד 20 דקות התפחה, לחלק את הבצק וליצור כדורים ,לחלה בינונית של 4 רצועות  תשקלו 150-170  גר כל רצועה . לתת להם מנוחה 15 דקות ואז לגלגל לנחש ולקלוע חלות, או לחמניות אני מרססת מים עם שפריצר כמו של הספרים ואז מפזרת שומשום,אפשר למרוח ביצה.

התפחה של חצי שעה לערך ואז להכניס לתנור

180 מעלות חצי שעה עד שמשחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version