אין כמו עוגת תפוזים ספוג , אני יודעת שהרבה לא מצליחים לשמור עליה שתצא גבוהה
מאת אופירה יחיא
כללים לעוגה כזו
ביצים בטמפרטורת החדר
לאפות שעה ורבע ב 160 מעלות
לקרר היטב בתבנית ורק אז לחלץ את העוגה
המרכיבים –
6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים איכותי
2 ורבע כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
גרידת לימון או תפוז
קורט מלח
אופן ההכנה-
להפריד ביצים ( חייב להיות בטמפרטורת חדר)
להקציף חלבונים עם כוס סוכר לקצף תפוח ורך לא יציב כמו לנשיקות.
בקערת החלמונים להוסיף חצי כוס סוכר ולטרוף במטרפה ידנית היטב , להוסיף מיץ תפוזים ושמן ולהמשיך לטרוף , עכשיו לנפות את הקמח והאבקת אפייה לתוך קערת החלמונים ולטרוף היטב.
להוסיף מעט מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ולטרוף במטרפה , עכשיו להוסיף את כל יתרת החלבונים לחלמונים ולטרוף עד ששני הבלילות יתאחדו , לשמן תבנית סבתא או אנג’ל בקוטר 26
לצקת את הבלילה , לחמם 160 תנור , ולאפות את העוגה במסילה השנייה של התנור מלמטה , לאפות ב 160 מעלות שעה ורבע , לא לפתוח אחרי שעה ורבע לפתוח את דלת התנור ולאפות עוד דקה , לקרר את העוגה היטב לפני שנוגעים בה .
ומאמינה שתצליחו להגיע לתוצאות כמו העוגה שלי.