רולדת תותים וקצפת טעימההההה!!
פשוט טעם נדיר !
מאת –Adar Korkus
המרכיבים-
4 ביצים
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
1 כפית וניל
4 כפות גדושות קמח תופח (או של פסח )
קרם-
שמנת וחצי מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב
כרבע קילו תותים חתוכים לקוביות +כף סוכר
ריבת תות
אופן ההכנה –
מקציפים חלבונים עם סוכר
ואח”כ מוסיפים את שאר המוצרים.
משטחים על נייר אפייה
אופים 170 מעלות כרבע שעה.
מגלגלים בעזרת מגבת לרולדה.
אחרי שמצננים
מקציפים
שמנת מתוקה
עם אינסטנט וכוס חלב
מורחים שכבת ריבה של תות ועליה את הקרם עם התותים ומגלגלים.
תותים: פצצת בריאות אדומה
התות, הפרי האדום והמתוק, הוא אחד הפירות האהובים והנפוצים בעולם. מעבר לטעמו הנפלא, הוא גם עשיר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, התורמים לבריאותנו.
ערכים תזונתיים
התות עשיר בוויטמין C, המסייע לחיזוק מערכת החיסון, וכן במנגן, אשלגן וחומצה פולית. הוא מכיל גם נוגדי חמצון עוצמתיים כמו אנתוציאנינים, המעניקים לו את צבעו האדום ומסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקים.
יתרונות בריאותיים
- חיזוק מערכת החיסון: תכולת ויטמין C הגבוהה בתותים מסייעת לגוף להתמודד עם זיהומים ומחלות.
- בריאות הלב: נוגדי החמצון בתותים תורמים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
- מניעת סרטן: מחקרים מצביעים על כך שנוגדי החמצון בתותים עשויים לסייע במניעת סוגי סרטן מסוימים.
- שיפור תפקוד המוח: נוגדי החמצון בתותים תורמים לשיפור הזיכרון והריכוז.
- בריאות העור: ויטמין C שבתותים תורם לייצור קולגן, החיוני לשמירה על גמישות וחוזק העור.
-
שימושים קולינריים
התות הוא פרי רב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון רחב של מאכלים:
- אכילה טרי: הדרך הפשוטה והטעימה ביותר ליהנות מתותים היא לאכול אותם טריים.
- סלטים: תותים מוסיפים טעם מתוק ומרענן לסלטים ירוקים או סלטי פירות.
- קינוחים: תותים הם מרכיב פופולרי בקינוחים כמו עוגות, פאי, גלידות ומוסים.
- ריבות ורטבים: ניתן להכין מתותים ריבות ורטבים מתוקים וחמצמצים.
- שייקים ומיצים: תותים מוסיפים טעם וצבע נפלאים לשייקים ומיצים.
טיפים לאחסון
יש לאחסן תותים במקרר, רצוי בקופסה מאווררת, ולשטוף אותם רק לפני האכילה. תותים טריים יכולים להישמר במקרר עד מספר ימים.