עוף עם תפוחי אדמה מניפה בתנור ברוטב יאמי 🤤
מתכון לבקשתכם של האלופה Elisheva Rosenblum 🙂
באדיבות רוני אזולאי
המרכיבים –
כקילו עוף פולקע או אחרים
לתיבול העוף
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
כפית שום גבישי
מלח
חצי כפית צילי גרוס
3 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן זית
תפוחי אדמה – 5,6
קופסאת רוטב עגבניות קטנה
כפית מלח
2 כפות סילאן
כף שמן
כוס מים
אופן הכנה –
בקערה גדולה מטבלים את העוף היטב,
בקערה נפרדת מטבלים את תפוחי האדמה
לוודא שהרסק עגבניות נמס לתוך הרוטב ללא גושים.
בתבנית אפייה מסדרים את תפוחי האדמה הדקים בצורת מניפות ומעל או בין לבין מניחים את העוף .
נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש 180 למשך שעה וחצי ולאחר מכן נסיר את נייר הכסף לעוד 40 דק .
בתיאבון 🫶🏻