עוגת פרג גבוהה ממש נסיכה !
מאת דינה חיים
עוגת פרג גבוהה ויפה: קלאסיקה שתמיד מרשימה
ישנם קינוחים שמספרים סיפור, ועוגת הפרג היא ללא ספק אחת מהם.
עם הופעתה המרשימה, טעמה העשיר והעמוק ומרקמה הלחות והנימוח,
היא כבשה את לבבות רבים והפכה לקלאסיקה אהובה במטבחים רבים ברחבי העולם,
ובמיוחד במטבח היהודי-אירופאי.
עוגה גבוהה ויפה כזו היא לא רק פינוק מתוק, אלא גם יצירה מרשימה שתמיד תגנוב את ההצגה על שולחן האירוח.
המתכון שלפניכם יאפשר לכם להכין עוגת פרג בדיוק כזו – מרשימה למראה, עשירה בטעם,
ובעיקר, קלה להכנה למרות מראה המורכב.
המרכיבים-
2 וחצי כוסות קמח תופח
6 ביצים
כוס וחצי פרג טחון
כוס קוקוס
כוס שמן
כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה-
לחמם תנור 160 מעלות
להכין תבנית אנג’ל .
נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה אחרת נערבב את כל שאר המרכיבים כולל החלמונים.
נקפל את הקצף לתוך התערובת .
נמזוג לתבנית ונאפה שעה
כשמוכן להפוך את העוגה עד שמתקררת.
ציפוי –
100 גרם שוקולד מריר
חצי אריזה שמנת מתוקה או פרווה
תבנית אנג’ל תוכלו לרכוש כאן בלינק