מתכון לעוגיות שכבות בצק פריך ושוקולד
נמסות בפה
המתכון של לירון אזולאי
המרכיבים-
חצי קילו קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס סוכר
3 חלמונים
קורט מלח
חצי כוס חלב
למריחה השחר או נוטלה או כל ממרח שאוהבים
אופן ההכנה –
מתחילים בהכנת הבצק , במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים .
מוסיפים סוכר ומערבבים
מוסיפים את החלמונים והחלב ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
מוציאים את הבצק למשטח העבודה מחלקים ל4 חלקים שווים
כל חלק מרדדים בין ניירות אפייה למלבן . מרדדים את כל החלקים למלבנים שווים .
ומניחים במקרר על מגש , לחצי שעה לפחות (אפשר גם לשמור ל24 שעות)
לאחר מכן מוציאים את הבצק פריך ומתחילים להכין את העוגיות .
מחממים תנור ל180 מעלות .
בתבנית עם נייר אפייה מניחים מלבן אחד של בצק פריך , מורחים מעל נוטלה (ממיסים אותה במיקרוגל לפני כדי שיהיה יותר קל למרוח)
עושים כך עם כל שכבות הבצק .
ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות עד שהשכבה למעלה מזהיבה .
מוציאים , מצננים לגמרי ורק אז מפזרים אבקת סוכר וחותכים לקוביות
בתאבון ❤️