קטגוריות
עוף קציצות

מתכון גונדי אורגינל מהמטבח הפרסי

מתכון גונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי🤍

דליה סיני

 

המרכיבים
לעיסה של הגונדי
חצי קילו חזה עוף (עדיף משניצל )לטחון בבית
3 בצלים בינוניים מגורדים
כוס וחצי קמח חומוס לגונדי(להשיג בחנויות תבלינים)אני קונה חומוס קלוי וטוחנת בזמן הבישול
חצי שקית אבקת אפיה
כפית ורבע מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית הל(חובה)אבל אם לא אוהבים לוותר
כפית כורכום
כף שמן
רבע כוס מים
ניתן להוסיף 2 שיני שום

למרק –

בצל

שום

מלח

פלפל

כורכום

2 כרעיים עוף

תפוחי אדמה

חומוס מבושל כוס או יותר

 

אופן ההכנה

תערובת הקציצות –
ללוש הכל יחד כעשר דקות לישה (עם כפפות שהידיים לא יקבלו צבע) עד שכל החומרים מתאחדים ,מנוחה במקרר שעה עם כלי מכוסה

בסיר רחב מטגנים בצל גדול מוסיפים 2 חתיכות כרעיים או כל חלק עוף שאתם אוהבים מטגנים מעט ,מוסיפים כפית כורכום,מלח ,פלפלשחור,כף מרק עוף,תפוח אדמה ,ומוסיפים חומוס מושרה לילה לפני (לסנן) או מבושל ,מוסיפים כליטר מים ומבשלים כחצי שעה ,מוסיפים לימון פרסי 1
שהסיר רותח לאחר חצי שעה מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים כעוד 40 דק עד לסיום הבישול
שימו לב לא להוסיף הרבה מים ,שיהיה טעם לגונדי 🤍בהצלחה ממני באהבה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version