קטגוריות
Uncategorized

עוגת לימון ושקדים טעימה וקלה

אתי כהן

עוגת מיץ לימון בחושה קלילה ומרעננת ומתאימה לקיץ החם.
מתכון לקחתי ותרגמתי מפינטרסט closet cooking.

מאת אתי כהן

 

המרכיבים
250 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר – כוס
3 ביצים
כוס קמח לבן
כוס אבקת שקדים טחונים
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
גרידת לימון מלימון שלם
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
שבבי שקדים לכיסוי התבנית המשומנת.
לציפוי והרטבה
חצי כוס אבקת סוכר
רבע כוס מיץ לימון
אופן ההכנה-
במיקסר מערבלים חמאה למשך דקה או שתיים מוסיפים את הסוכר ומערבלים במהירות עד להקרמה של החמאה והסוכר.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם.
מערבבים את הקמח אבקת השקדים אבקת האפיה והמלח ביחד.
מוסיפים את התערובת של הקמח בשתי פעמים ביחד עם מיץ הלימון עד שלא נשארים גושים.
משמנים תבנית מאורכת

לא סטנדרטית קצת גגולה יותר

ומפזרים בתוך התבנית שבבי שקדים.
ממלאים את התבנית ואופים במשך 40-45 דקות בתנור חם ב-170 מעלות.
מוציאים מהתנור מחכים 10 דקות ומחלצים מהתבנית ומורחים עם מברשת את המיץ לימון והסוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version