קטגוריות
עוגיות

עוגיות שושני מרנג נוסטלגיות

 

אסתי זוהר מטבח אותנטי
עוגיות שושני מרנג
מאת אסתי
המרכיבים- 
 לבצק
3/4 כוס סוכר
200 גרם חמאה או  מרגרינה
3 חלמונים
1 אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
1/2 כוס מים/מ.תפוזים/שמנת חמוצה
מעט גרידת לימון
קמח לפי הצורך בערך 3 כוסות קמח
מצרכים למרנג :
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
פודינג וניל
אופן הכנה – 
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה סוכר .
להוסיף בתנועות קיפול
 פודינג וניל
אופן הכנת הבצק
ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ונעים
לתת לבצק מנוחה קצרה .
 לחלק את הבצק ל – 3 חלקים שווים
 לרדד לצורת מלבן כל חלק על גבי נייר אפיה מעל להניח נייר נוסף .
 למרוח שליש מרנג בצורה אחידה על כל מלבן
לחתוך עם סכין רצועות ארוכות בעובי 3 סנטימטר
 לגלגל כל רצועה לצורת ספירלה (שבלול) ראה בתמונה
 להניח את שושני הבצק על גבי תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בחום בינוני 180-200 מעלות בערך 13 -15דקות או עד להזהבה קלה מאוד – תלוי כל אחת והתנור שלה .
בהצלחה אסתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version