עוגת תפוחים פירורים
המתכון של אופירה פחימה יחיא
מבטיחה לא יישאר פירור
חולשה שלי העוגה הזו
תפוח עץ קינמון פירורים איזה ריח והטעם גן עדן
אז אם יש לכם תפוחים כבר לא מי יודע מה יאללה לזוז להכין מתחסל במהירות .
המרכיבים-
למלית :
12 תפוחים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות ( לא חשוב איזה סוג )
50 גרם חמאה או מחמאה לפרווה
1/2 כוס סוכר
3 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
אינסטנט וניל
הבצק –
150 גרם חמאה /מחמאה/מזולה
שלי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כוס מיץ תפוזים
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה –
הכנת תפוחים – לשים הכל יחד בסיר מלבד האינסטנט.
לבשל הכל בערך 10 דקות ולהוסיף 3 כפות מים וחבילת פודניג וניל ולבשל עוד כדקה או קצת יותר עד שמסמיך ולהוריד מהאש.
לתת להתקרר טוב .
עכשיו להכנת הבצק –
לשים בקערה
150 גרם חמאה או מחמאה לפרווה ( חובה רכה שהיתה בחוץ לפחות שעה )
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 חלמונים
1/2 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
ללוש הכל לבצק אחיד .
לתת להתקררר במקרר חצי שעה.
אופן ההכנה וההרכבה –
לחלק בצק ל-2
חלק אחד לרדד לעובי ס”מ לאפות 180 מעלות 20 דקות עד שזהוב היטב .
לקרר ולפורר.
חלק השני לרדד ריבוע גדול בעובי 3 ס”מ לשים על תחתית תבנית בינונית 20/30 בערך למרוח את המלית ,
להכניס לאפייה לאפות 180 מעלות עד שהחלק התחתון אפוי להוציא החוצה, לקרר היטב ולפזר את הפירורים מעל ,
לקרר ולחתוך לריבועים ניתן להכין את המלית מכל קונפיטורה מוכנה יוצא אליפות .
האמת זה ממכר
אז זהירות בהצלחה אופירה יחיא