פרגיות ממולאות בבורגול ועשבי תיבול
חגיגה של טעם בשולחן החג שלכם
המרכיבים-
למילוי
חצי כוס בורגול
חצי צרורו מכל ירק
פטרוזיליה
כוסברה
עלי סלרי 2-3
כף שמן זית
מעט גריל עוף או פפריקה
מעט תבלין פילדלפיה
פרגיות ללא עצם חשוב להשאיר את העור
תבלינים לפרגיות –
פפריקה
מלח
פלפל שחור
פילדלפיה
טוסקנה
שמן זית
שומשום
אופן ההכנה –
משרים בורגול במים רותחים למשך 20 דקות
קוצצים חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה וחופן עלי סלרי
מערבבים עם כף שמן זית
מעט גריל עוף
מלח, פלפל ומעט תבלין פילדלפיה.
מערבבים את כל המילוי ביחד
מחממים תנור ל 180 מעלות.
הפרגיות:
קונים פרגית עם עצם (ירכיים)
מוציאים את העצם (או מבקשים מהקצב). חשוב להשאיר את העור כי זה שומר על עסיסיות המנה.
מכינים נייר אפייה ומסדרים בתבנית.
בקערה מערבבים תבלינים לפי טעמכם.
אני ערבבתי – פפריקה מתוקה בשמן, מלח, פלפל שחור גרוס, תערובת פילדלפיה, מעט תערובת טוסקנה ושמן זית. ערבבתי הכל ומרחתי על הפרגיות.
פיזרתי מעל מעט שומשום ומעט מלח גס (זה כיף ממש לתת ביס ולקבל פיצפוץ בפה )
ולהכניס לתנור לשעה.
בתאבוןןן