אושפלו – מתכון חן נפתלי
מרכיבי המנה –
קילו בשר לבישול כמו אסאדו/שייטל/כבש
3 בצלים
5 גזרים
3-4 שיני שום
3 כוסות אורזעגול/בסמטי/יסמין
כפית כורכום
פפריקה
מלח
זרעי כמון או טחון
פלפל שחור
אפשרי גרגירי חומוס שימורים
מתכון לאושפלו – תבשיל אורז עם בשר
הכנת המנה-
להרתיח בשר כשעה – שעה וחצי על הגז.
בנתיים להכין
לקצוף 3 בצלים לקוביות בינוניות
לקלף 5 גזרים ולחתוך לרצועות
3- 4 שיני שום קלופות וחתוכות לרבעים
3 כוסות אורז עדיף אורז עגול או בסמטי
(לי במקרה הזה היה רק יסמין, גם יצא מעולה)
תבלינים:
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כף וחצי של מלח
כף זרעי כמון (אם אין אפשר כמון טחון)
מעט פלפל שחור
אחרי שהרתחנו את הבשר
מתחילים בטיגון הבצל עד שמזהיב מעט
מוסיפים את הגזר
ממשיכים בטיגון ביחד עם הבצל
מוסיפים את השום טיגון קצר ואז מוסיפים את הבשר ומערבבים מתבלים
שופכים מעל את האורז
ו6 כוסות מים רותחים
אפשר להוסיף גרגירי חומוס משימורים או סנפרוסט
מבשלים כעשרים וחמש דקות
מכבים את הגז ונותנים לסיר מנוחה של עוד כעשר דקות (בלי לפתוח את המכסה)
מתכון לאושפלו – תבשיל אורז עם בשר
תגובה אחת על “מתכון לאושפלו – תבשיל אורז עם בשר”
להכין לפני את האורז לא ברור