קטגוריות
עוגיות

עוגיות שוקולד בשכבות

עוגיות שכבות שוקולד – כוכבה אילוז
מרכיבים-
שלוש וחצי כוסות קמח
2 כפות סוכר (או אבקת סוכר)
שקית אבקת אפיה
200 ג’ מחמאה ( או חמאה)
1/4 כוס שמן
2 חלמונים
נוטלה או ממרח השחר/ממרח פרווה ( אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס )
אבקת סוכר לעיטור העוגיות
תבנית 35×26
אופן ההכנה –
להכניס את כל החומרים של הבצק למעבד מזון או מיקסר.
ללוש את הבצק היטב.
לחלק ל 4 חלקים כל חלק נפתח בין שני דפי אפיה ,מתחילים את הראשון לפתוח בין שני דפים לקחת תבנית מרובעת ולהנייח על נייר האפיה לאחר שפתחנו את הבצק ולסמן את גודל התבנית ,לשחרר את נייר האפיה לחתוך את הקצוות , ושוב להניח את הנייר להפוך ולשחרר את הנייר ולמרוח את אחד הממרחים , להניח בצד , לפתוח את השני בין שתי ניירות לסמן לחתוך ובעדינות לקפל ולהניח על הבצק עם הממרח ואז לשחרר את הנייר ולמרוח , וכך עם שאר הבצק שנותר .אפשר לפזר את אגוזי המלך על הממרח ,
אחרי שכל הארבעה חלקים אחד על השני להניח בתבנית ולהכניס למקרר לחצי שעה ,להוציא ולחתוך בעדינות לריבועים ולאפות בערך 20 דקות ,(אצלי בתנור 170 מעלות )עד שזה זהוב אבל לא יותר מידי ,לקרר ולשחרר ולפזר אבקת סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version