קטגוריות
עוגות עוגות שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית – מאת תכלת אזולאי
קלילה מהירה
המרכיבים-
2 כוסות קמח – כוס מידה שתיה חמה
5 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות קקאו – לנפות עם כף קורנפלור.
שקית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
קורט מלח
חצי כוס שמן
200 מל שמנת מתוקה/או צמחית
100 גרם שוקולד מריר מגורד דק דק
כוס מים רותחים.
אופן ההכנה-
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפייה מרובעת/ או קוטר 28
להקציף את הביצים סוכר לקצף אוורירי, להוסיף שמנת, שוקולד מגורד , קקאו מנופה, קורט מלח, שמן, מים פושרים,
לערבל ולהוסיף את הקמח הסודה לשתיה אבקת אפיה (כל היבשים) פנימה
להבליע הכל ביחד.
ליצוק לתבנית ולאפות כ 20-25 דק
לבדוק עם קיסם אם היא אפויה מספיק.
מצרכים
לציפוי גנאש :
250 מל שמנת מתוקה או צימחית
200 גרם שוקולד מריר
חממו את השמנת בתוך סיר קטן על אש בינונית במשך 2-3 דקות.
בדקו שהשמנת לא רותחת, רק חממו.
בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד הרצוי כמה שיותר דק.
מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ עד לפיזור אחיד.
מאפשרים לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ומערבבים שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
ניתן גם להכין גנאש במיקרוגל – מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ביותר במשך 20-30 שניות.
מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
לקבלת ציפוי גנאש מוצלח, מניחים את הגנאש מכוסה בניילון נצמד להתייצבות במשך חצי שעה בטמפרטורת החדר,
ואז לאחר מכן יוצקים אותו על גבי העוגה כשהיא חמהלאחר מכן, מעבירים את העוגה למקרר עד להתייצבות הגנאש לחלוטין, ואז לחתוך.

4 תגובות על “עוגת שוקולד עסיסית”

לגבי עוגת השוקולד
במתכון כתוב כוס מים רותחים
באופן ההכנה כתוב מים פושרים
אז מה רצוי??

היי, מעוניינת להכין את “עוגת השוקולד העסיסית”..
מבקשת להתייעץ איתך אם ניתן להחליף את השמנת המתוקה בשמנת רגילה?
אודה על מענה, יעל:-))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version