עוגת לילות בירות – קל להכין אותה ממש
מצטרפים לקבוצה אוכל של אמא – מתכונים מנצחים
לילות ביירות מתכון מאת -Shadia Abo Ria
תבנית מרובעת 20/20
המרכיבים-
ליטר חלב (שקית)
כוס וחצי סולת
3 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
לקרם –
שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
כוס חלב
פיסטוק לקישוט
לסירופ – חצי כוס סוכר לבשל עם חצי כוס מים ולשים מי ורדים.
אופן ההכנה –
מבשלים בסיר כבד על אש נמוכה חלב סולת סוכר וניל.
מערבבים היטב עד שתווצר סמיכות של דייסה.
אחרי כך מעבירים לתבנית עד שמתקרר היטב. אפשר במקרר.
שלב 2
להקציף שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט למרוח על עוגה
מגישים עם סירופ סוכר מעל הקצפת ופיסטוקים.