קטגוריות
חלבי עוגות עוגות גבינה

עוגת שמנת ופירורים

עוגת שמנת פירורים Natali Aqua
המרכיבים לבצק –
200 גרם חמאה רכה 
1/2 כוס סוכר
1/2 קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
ביצה 
חלמון
כפית תמצית וניל איכותית
3 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפייה
מלית קרם השמנת-
2 גביעים (400 מ”ל) שמנת של פעם 27%
2 גביעים (400 מ”ל) שמנת חמוצה 15%
150 גרם אבקת סוכר
חבילה  אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
500 מ”ל שמנת להקצפה 38% 
אופן ההכנה
 הבצק
שמים חמאה, סוכר, קליפת לימון ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית כ-2 דקות עד לקבלת לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטעמים בתערובת.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
⅔ מהבצק משטחים בתבנית ו⅓ מפוררים לפירורים על מגש תנור נפרד
אופים ב-170 מעלות. עד הזהבה.
שימו לב הפירורים מוכנים לפני הבסיס
המלית: שמים בקערה גדולה את שני סוגי השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, אבקת הפודינג ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד
שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה ומקציפים לקצפת יציבה
מערבבים בתנועות קיפול את הקצפת לתוך תערובת השמנת החמוצה, עד שמתקבלת עיסה אחידה ויציבה
יוצקים את העיסה על הבסיס אחרי שהתקרר ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה. מפזרים מעל את הפירורים בצורה אחידה.
מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version