קטגוריות
עוגות עוגות שמרים

בבקה שמרים שוקולד

צילום – אולינה פאיביש

 

מתכון שאני לא מחליפה כבר 50 שנה
באדיבות – אתי דוד
ל – 4 רולדות או 2 עוגות בבקה
המרכיבים-
קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב (מים)
200 גרם חמאה (מחמאה)
2 ביצים שלמות
חלבון (חלמון לשמור למרוח למעלה )
1 כוס סוכר
מילוי-
ממרח שוקולד השחר או אחר נוטלה
אגוזים
קינמון
או לערבב-
חצי כוס קקאו
כוס סוכר
150 גרם חמאה
כף קינמון
2 כפות פירורי ביסקויט
אופן ההכנה –
לישה של כל המרכיבים במיקסר 10 דקות.
לשים להתפחה שעה. אפשר במקרר בקיץ עדיף כמה שעות מקרר.
לחלק ל 4 חלקים (מכל 2 חלקים ליצור עוגה).
לרדד מלבן ,למרוח ממרח שוקולד לפזר אגוזים קצוצים, לגלגל.
כל 2 כרוכיות לגלגל לעוגה בבקה.
התפחה שניה בתבנית למרוח חלמון  קצת שומשום.
בבקה לשים בתבנית קטנה עם חור באמצע . מומלץ על גבי נייר אפיה .
לאפות בתנור חם על 180 מעלות לאחר 20 דקות לכסות בנייר אפיה
לעוד 20 דקות.
מוציאים מהתנור מברישים את העוגות החמות סירופ סוכר
חצי כוס מים רבע כוס סוכר וקצת לימון לבשל עד להסמכה.

22 תגובות על “בבקה שמרים שוקולד”

אני תמיד עושה עוגות שמרים כאלה לא עם שוקולד למריחה אלא עם אבקת קקאו וסוכר.
זה מבית סבתא.

איך מגלגלים כל 2 כרוכיות לעוגת בבקה? מחפפים אותן אחת עם השניה ויוצרים עיגול? תודה

לא ברור איך את מכניסה לתבנית אחת את ארבעת חלקי העוגה. אשמח להסבר מפורט יותר. תודה.

נראה טוב מאוד.
כתבת שני ביצים והחלמונים למרוח
השאלה שלי להשתמש רק בחלבון
לבצק כתבת את החלמון להשאיר למריחה על העוגות שמרים לפני האפיה? לא הבנתי .תודה מראש,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version