מתכון שאני לא מחליפה כבר 50 שנה
באדיבות – אתי דוד
ל – 4 רולדות או 2 עוגות בבקה
המרכיבים-
קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב (מים)
200 גרם חמאה (מחמאה)
2 ביצים שלמות
חלבון (חלמון לשמור למרוח למעלה )
1 כוס סוכר
מילוי-
ממרח שוקולד השחר או אחר נוטלה
אגוזים
קינמון
או לערבב-
חצי כוס קקאו
כוס סוכר
150 גרם חמאה
כף קינמון
2 כפות פירורי ביסקויט
אופן ההכנה –
לישה של כל המרכיבים במיקסר 10 דקות.
לשים להתפחה שעה. אפשר במקרר בקיץ עדיף כמה שעות מקרר.
לחלק ל 4 חלקים (מכל 2 חלקים ליצור עוגה).
לרדד מלבן ,למרוח ממרח שוקולד לפזר אגוזים קצוצים, לגלגל.
כל 2 כרוכיות לגלגל לעוגה בבקה.
התפחה שניה בתבנית למרוח חלמון קצת שומשום.
בבקה לשים בתבנית קטנה עם חור באמצע . מומלץ על גבי נייר אפיה .
לאפות בתנור חם על 180 מעלות לאחר 20 דקות לכסות בנייר אפיה
לעוד 20 דקות.
מוציאים מהתנור מברישים את העוגות החמות סירופ סוכר
חצי כוס מים רבע כוס סוכר וקצת לימון לבשל עד להסמכה.
22 תגובות על “בבקה שמרים שוקולד”
נראה מהמם אני אכין אותה
נראה נהדר בטוח טעים!
מאוד אוהבת עוגות שמרים !
תודה !
נראה נפלא אנסה תודה
יצא מושלם חג שמח שבוע טוב
מעולה
נראה מהמם מזכיר לי ריחות מהית סבתא
נראה פשוט מושלם אחלה מתכון ואחלה בבקה
אני תמיד עושה עוגות שמרים כאלה לא עם שוקולד למריחה אלא עם אבקת קקאו וסוכר.
זה מבית סבתא.
מחלקים ל4 כל חלק מרדדים מורחים על כל חלק ומכל חלק מכינים בבקה?
מכל 2 מכינים עוגה אחת בבקה
יצא מושלםםםםםם בטירוף …..וטעיםםםםם 😋👌
תודה אלופה שאת ראיתי
איך מגלגלים כל 2 כרוכיות לעוגת בבקה? מחפפים אותן אחת עם השניה ויוצרים עיגול? תודה
כמו בורג או ביסלי גריל ואז שמים בתבנית עם החור – לא מהגדולות
לא ברור איך את מכניסה לתבנית אחת את ארבעת חלקי העוגה. אשמח להסבר מפורט יותר. תודה.
בכל תבנית 2 חלקים מסובבים כמו בורג
נראה מהממםם ומזמין לעשות בטח שאני אכין אותה תודה על מתכון
נראה טוב מאוד.
כתבת שני ביצים והחלמונים למרוח
השאלה שלי להשתמש רק בחלבון
לבצק כתבת את החלמון להשאיר למריחה על העוגות שמרים לפני האפיה? לא הבנתי .תודה מראש,
חלבון לבצק וחלמון למרוח
נראה 0מדהים.
תודה רבה, נראה מעולה.
הולכת להכין בתקווה שאקבל תוצאה דומה לשלך.
נראית סוף הדרך גם אני אנסה אותה לשבוע שאני לא צריכה להכין פרווה.