עוף בתנור עם תפוחי אדמה זאת ארוחה הכי טובה לכל המשפחה בשבתות
המתכון – אושרת בצלאל
המרכיבים-
חלקי עוף כמספר הסועדים 6 -10
2 בצל
4-5 עגבניות חתוכות
5 תפוחי אדמה לקוביות או תפוחי אדמה קטנים.
10 שיני שום
היו לי פטריות טריות גם שמתי
תיבול :
3 כפות דבש
2 כפות חרדל
כף פפריקה
מעט כורכום , מלח , פלפל שחור
מעט מרק עוף.
אפשר להוסיף גריל עוף
אופן ההכנה –
נערבב את חלקי העוף והירקות עם התיבול .
בתבנית גדולה נסדר את כל הירקות והעוף סביב.
נפזר ירק כוסברה או פטרוזליה קצוצה סביב.
נכניס לתנור לצליה שעה וחצי . 180 מעלות.
לכסות בשעה הראשונה עם נייר אפייה או כסף.
אחר כך נוריד ללא כיסוי עד שנצלה טוב .
אם חסר נוזלים להוסיף .
עוף בתנור לשבת תבנית משפחתית טעימה וקלה