אורז עם פול ושמיר – מאת דליה סיני
המרכיבים –
3 כוסות אורז יסמין
מלח,
כורכום
2-3 תפוחי אדמה פרוסים
2 חבילות שמיר
כוס פול יש בקפוא
מעט כמון
אופן ההכנה –
לשטוף היטב את האורז עד שהמים יוצאים שקופים
בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ו 2 כפות מלח (כמו בישול פסטה)
שהמים רותחים להוסיף אורז ששטפנו ולבשל כ 6 דקות ולסנן.
בסיר טפלון בלבד – לשים רבע כוס שמן לחמם מעט ולהוציא חצי ממנו לקערה
לפזר חצי כפית כורכום ומעט מלח
לסדר תפוח אדמה בתחתית הסיר .
להוסיף את האורז שערבבנו עם 2 חבילות שמיר קצוץ,
פול מקולף ומעט כמון .
נחזיר לאש להבה נמוכה ונכסה במגבת או כיסוי לאורז ונחכה כמה דקות עד שעולה אדים ,ברגע שיש אדים מוסיפים לשמן שהוצאנו רבע כוס מים רותחים ומעט מלח ושופכים על האורז ונחזיר לאש לבישול שעה .
נוריד מהאש ניתן לסיר להתקרר על השיש ונהפוך עם צלחת מתאימה
בהצלחה ממני באהבה❤️
ניתן להחליף פול לאפונה ירוקה
השמיר ופול צריך להיות יותר מהאורז בכמות
ניתן להוסיף מעט שמיר יבש