קטגוריות
עוגות עוגות פרווה עוגות שמרים ראש השנה

עוגת שמרים שושנים שוקולד במיוחד לשבת

 

אילנית כרבי

מתכון לעוגת שמרים- מאת – אילנית כרבי

המרכיבים

500 גר’ קמח

כף שמרים יבשים

150 ג’ מרגרינה או חמאה מומסת

2 חלמונים

חצי כפית שטוחה מלח

רבע כוס סוכר

1.25 כוסות מים/ חלב פושרים

1 ביצה טרופה מדוללת עם כף מים להברשה.

למילוי: 250 גרם ממרח שוקולד השחר,נוטלה

100 גרם אגוזי מלך קצוצים.

אופן ההכנה

מכניסים לקערת מיקסר קמח שמרים, סוכר,חלמונים, מרגרינה או חמאה רכה ו 1.25 כוסות מים/ חלב פושרים.

לשים במיקסר במהירות בינונית לחמש דקות עד שמתקהל בצק רך גמיש וחלק. לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.

מכסים את הכלי עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת נפח, למשך בערך שעה וחצי.

שהבצק תפוח, מקמחים את הידים ומחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי כ 1-1.5 ס’מ. מורחים על המלבן חצי מכמות ממרח השוקולד ומפזרים מעל חצי מכמות האגוזים. מגלגלים את המלבן לרולדה, פורסים עם סכין חדה לחתיכות בעובי כ 5-6 ס’מ ומניחים בתבנית עגולה 26 , מרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה, לפני האפיה מתפיחים לחצי שעה נוספת, מברישים בביצה טרופה , מפזרים שומשום,ואופים על 180 מעלות לכ 30-40 דקות עד להזהבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version